CHECK CZECH FASHION  |

Červené sušenky s kousky čokolády / #fridaytip

19. 12. 2014 |

#FridayTip / Červené sušenky s kousky čokolády - Red Velvet Chocolate Chip Cookies

#gastro @ Red Velvet Chocolate Chip Cookies

Pokud jste je ještě nikdy nevyzkoušeli, věřte, že americké cookies si okamžitě bezmezně zamilujete! Není totiž nic lepšího! My vám jako dnešní páteční tip přinášíme vylepšenou vánoční verzi těchto populárních sušenek. Znáte to, na každé sváteční návštěvě na vás čekají vynikající vanilkové rohlíčky, včelí úlky, linecká kolečka nebo perníčky. Co ale letos trošku vybočit a překvapit návštěvu opravdu jednoduchými, vynikajícími a skvěle vánočně vypadajícími sušenkami? Červená dostane každého a navíc, krásně zabalené sušenky mohou být i skvělým tipem na sladký dárek na poslední chvíli! A věřte nám, že zabodujete! ;)

Status: lehké
Příprava: 30 min / Pečení: 15 min / Celkem: 45 min
Porce: 12-18 sušenek

Ingredience:

250 g hladké mouky
220 g hnědého cukru
100 g bílého cukru
170 g roztaveného másla
15 ml vanilkového extraktu
1 celé vejce a 1 žloutek
1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli
1 mléčná nebo bílá čokoláda rozlámaná na malé kousky
1 lžička (nebo dle potřeby) potravinářského barviva v odstínu red nebo burgundy
1 miska cukr moučka na obalení (nemusí být)

Postup:

1. Předehřejte troubu na 165° C a připravte si plech s pečícím papírem

2. Nejprve promíchejte téměř všechny sypké ingredience: mouku, jedlou sodu a sůl, ideálně ingredience prosejte. Odložte stranou.

3. Vezměte si středně velkou mísu, do které postupně přidejte roztavené (vychladlé na pokojovou teplotu) máslo, hnědý a bílý cukr a pořádně ingredience společně promíchejte. Poté přidejte vanilkový extrakt, jedno celé vejce a žloutek a míchejte dokud nebude těsto lehké a krásně krémové (cca 3 minuty). Přidejte 1 lžičku potravinářského barviva a dobře zapracujte.

4. Do misky postupně přidávejte dobře promíchanou mouku se solí a jedlou sodou a zpracovávejte dohromady, dokud nevznikne dokonalé krémové těsto bez hrudek.

5. V dalším kroku přidejte rozlámanou čokoládu, mléčnou, bílou a nebo obě najednou. Záleží na vás, jak moc čokoládové chcete sušenky mít. Stačí promíchat dřevěnou vařečkou a těsto máme hotové!

6. Připravte si plech s pečícím papírem, na který budete pokládat hotové sušenky. Tvarujte těsto do kuliček o průměru 2 – 3 cm. Pokud chcete mít výsledné sušenky červené s vykukující bílou a mléčkou čokoládou, můžete rovnou pokládat na plech s rozestupem 4 –  6 cm, protože při pečení se z kuliček stanou placky a nechceme přece, aby se spekly dohromady! :) Pokud ale chcete sušenkám dodat zimní nádech, před rozmístěním na plech je ještě pořádně oválejte v misce s cukrem moučka.

Tip: S výzdobou sušenek si můžete skvěle pohrát! Do těsta lze přidat třeba jedlé perličky, barevné jedlé kuličky nebo třeba vaši oblíbenou sladkou tyčinku (Oreo, Lentilky, …). Vrch sušenek zase můžete ozdobit třeba čokoládovou nebo cukrovou polevou!

7. Tradá a můžeme jít s plechem do trouby! Pečeme 13 až 16 minut (hotové sušenky poznáte, podle zlatavých okrajů) v předehřáté troubě na 165° C. Po vyjmutí z trouby nechte sušenky ještě několik minut vychladnout na plechu, aby se nepolámaly!) a až poté je přendejte na drátěnou podložku pod hrnek, kde zcela vychladnout.

#FridayTip / Červené sušenky s kousky čokolády - Red Velvet Chocolate Chip Cookies

Photo by The Crepes Of Wrath and Betty Crocker
SDÍLEJTE
 


SLEDUJTE NÁS NA BLOGLOVIN' a SPOTIFY
Follow

Napsat komentář

Povinné položky jsou označeny *