CHECK CZECH FASHION  |

Bún bò Nam Bo / #fridaytip

1. 1. 2016 |

Bún bò Nam Bộ / #fridaytip

#food #recept @ Bún bò Nam Bo

Dnes jsme si pro vás připravili recept na úžasný vietnamský pokrm Bún bò Nam Bo, což je asi nejoblíbenější jídlo celého týmu Check Czech Fashion! ;) Jednoduchý a vyvážený pokrm, který zasytí a po kterém vám nebude těžko! Recept jsme převzali z našeho oblíbeného blogu The Taste Of Place a malinko předělali. :) Tak hurá do vaření!

Co budete potřebovat na 4 porce?

Ingredience:

500g hovězího masa
400g rýžových nudlí bún
2 mrkve
1 polovina salátová okurka
1 polovina ledového salátu
mungo klíčky
smaženou cibulku
arašídy (nesolené, nepražené)
sůl
pepř

Vietnamské bylinky:

2 stonky citrónové trávy
koriandr
zelená perila
červená perila

Na zálivku:

4 stroužky česneku
2 chilli papričky
rybí omáčka
jablečný ocet
cukr

Bún bò Nam Bộ / #fridaytip

Tip: Pokud patříte mezi zapomnětlivce a nebo prostě upřednostňujete snazší nakupování, objednejte si všechny ingredience z pohodlí domova na Kolonial.cz. Mají čerstvý koriandr i mungo klíčky! ;)

Jak na to?

Připravíme si:

1. Nudle namočíme do studené vody, cca na hodinu.

2. Poté si připravíme maso. Očistíme ho od případných blanek a šlach a nakrájíme ho na co nejtenčí plátky přes vlákno.

3. Oloupeme česnek, který plochou stranou nože rozdrtíme a nakrájíme nadrobno. Stejným způsobem rozdrtíme i citrónovou trávu a také ji pokrájíme nadrobno. Obojí přidáme k masu, můžeme přilít i kapku oleje aby maso nebylo moc suché, lehce opepříme a osolíme. Promícháme a necháme asi hodinku uležet v ledničce.

3. Pokračujeme přípravou si zeleninu. Očištěnou mrkev, salátovou okurku a ledový salát nakrájíme na tenounké proužky. Čím tenčí, tím lepší! Opláchneme i mungo klíčky.

4. Propláchneme bylinku. (Správně po vietnamsku natřikrát v míse plné vody, aby byly opravdu krásně čisté!) A všechny bylinky nahrubo pokrájíme (koriandr klidně i se stonky) a smícháme s ledovým salátem.

5. Připravíme si oříšky. Pokud máte neloupané arašídy, nejdřív je nasucho opražíme vcelku a v utěrce oloupeme. Poté je nadrtíme v hmoždíři nahrubo. Pokračujeme přípravu smažené cibulky, kterou mají skvělou v IKEA! Ještě jednou ji nasucho zprudka opečeme. Je to tak lepší :) 6. Česnek nakrájíme na tenké plátky a na trošce oleje osmažíme do zlatova.

6. A nakonec zálivka. V misce smícháme 1 lžíci cukru se 2 lžícemi octa, 4 lžícemi rybí omáčky a 8 lžícemi vody. Prostě poměr 1:2:4:8. Česnek pokrájíme nadrobno a na sucho ho opečeme na pánvi dokud nezrůžoví, přidáme na jemno pokrájené chilli papričky a zalijeme zálivkou. Necháme vychladnout. My rádi přidáváme do zálivky i tenké obdelníčky mrkve.

Bún bò Nam Bộ / #fridaytip

A hurá na vaření!

Nudle slijeme a necháme okapat a přivedeme k varu novou čistou vodu. Přidáme do ní lžíci octa a lžíci oleje. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje a opečeme na ní maso. Nedělejte ho příliš dlouho, ať není moc vysušené. Mezitím vhodíme nudle do vroucí vody a povaříme cca 2 minuty. Poté je propláchněte studenou vodou. No a už můžeme podávat! Do talíře si dáme porci rýžových nudlí, na ně hromádku mrkvičky salátové okurky, salátu s bylinkami, mungo klíčků a doprostřed pořádnou porci masa. Zalijeme zálivkou a posypeme arašídy a opraženou cibulkou. A můžeme se na tu dobrotu vrhnout!

Pořád nevíte jak na to? Mrkněte na video!

Nga a Trang z YouTube kanálu Chopsticks připravily perfektní video návod, jak na to! ;)

SDÍLEJTE
 


SLEDUJTE NÁS NA BLOGLOVIN' a SPOTIFY
Follow

Napsat komentář

Povinné položky jsou označeny *